Indkøbskurv

13. september 2022

Passepartout.. Passe, hvad for noget?

Formålet med passepartout

Passepartout er overordnet set et stykke udskåret karton, der sættes i billedrammer mellem frontglasset og ens billede.

Formålet med passepartout er til dels at fremhæve et billedes motiv ved at skabe luft mellem glas og billedrammen til selve billedets motiv, men passepartout har især og til formål at beskytte billedets motiv fra glasset. Det er muligt at få passepartout i indramning af plakater, fotos, litrografier og lignende i billedrammer, men et opspændt maleri på et lærred har i modsætning ikke mulighed for at få passepartout af den grund, at til malerier gør brug af malerirammer uden mulighed for glas.

Fremstillingen

Hos Framing People gør vi brug af passepartout i 1,5 mm. syrefrit hvidt karton, som bliver udskåret nøje på vores værksted efter motivet/billedets mål. I selve udskæringen af passepartout gør vi brug af en maskine, der giver et 45 graders snit, så der ingen skygger opstår på billedet.

Ønsker du at vide mere?

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvilket passepartout du skal vælge til din billedramme, hvad passepartout stadig er eller lignende, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

I billedet nedenfor kan I se et eksempel på, hvordan passepartout er med til at fremhæve billedets fremtoning i en billedramme.