Indkøbskurv

27. marts 2021

STJERNEHISTORIER - MØD REBECCA NORMAN

REJSEN TIL DANMARK


Rebecca er født og opvokset i Boston, USA, og har altid haft en stor interesse for kunst, design og mode. Hendes familie har rødder i Sydafrika, og derfor har Sydafrikansk kunst været en vigtig del af familiens æstetiske univers og kunstforståelse. Rebecca fandt stor inspiration i både sine forældres og sin mormors helt særlige øje for kunst og design, men det var først i Danmark mange år senere hendes interesse pludselig skulle udforme sig til en skandinavisk livsstilsguide på engelsk.

Som 21-årig studerede Rebecca jura og statskundskab på universitetet i Massachusetts, og med en stor interesse for det skandinaviske sundhedssystem, ansøgte hun om udveksling og et semester på et universitet i Danmark, Norge eller Sverige.

Valget stod til sidst mellem København eller Umeå i Sverige, og Rebecca var ikke i tvivl om, hun skulle til en storby. Selvom Danmark præsenterede sig fra sin koldeste og mørkeste side, da Rebecca ankom tilbage i 2008, så vidste hun med det samme, at det var her, hun hørte til.

“You can click with a city, the same way you click with a person. You immediately know that this is your place, and I felt that way with Copenhagen”

Der gik heller ikke længe, før Rebecca mødte manden, hun i dag er gift med og efter at have boet og arbejdet i både London og Cape Town, slog parret sig permanent ned i København i 2011, hvor Rebecca også tog sin kandidat på KU i Folkesundhedsvidenskab og Global Sundhed.

“I thought I’d be in public health forever, that it was what I was going to do with my life. But things took a left turn, I guess..”

EN IDE, ET MØDE OG EN NY KARRIERE

I 2013 blev Rebecca og hendes mand gift, og hun skulle efterfølgende vente 4 måneder på sin arbejdstilladelse. Ved en tilfældighed bliver hun en aften introduceret for fotograf og grafisk designer Freya McOmish, og Freya fortæller om en drøm, hun har. At skabe en hjemmeside, som skal indeholde alle de ting, man har brug for at vide som tilflytter for at leve et kulturelt integreret liv i København. Aftenen fortsætter med andre emner i selskab med gode venner, men ideen har sat sig fast i Rebecca, og allerede næste dag ringer hun Freya op og foreslår et møde med en helt ærlig og meget begejstret udmelding:

“I don’t know you, but I think that it is a really good idea!”

Freya og Rebecca mødtes dagen efter på Den Sorte Diamant, og her startede et samarbejde og et karriereskift for dem begge. Kun 4 måneder senere lancerede de hjemmesiden Scandinavia Standard, et online fællesskab for engelsktalende lokale, immigranter, turister og scandifile fra hele verdenen, med en mission om at bygge broer og inspirere til et kulturelt integreret liv.

“Scandinavia has a great start-up culture, a great music culture, a great art culture and obviously design and fashion-culture. There are so much, that I would love to write about”

Hos Scandinavia Standard finder du artikler, om alt hvad hjertet begærer indenfor kunst, kultur, mode, mad, musik og events. Indholdet er nøje udvalgt, og Rebecca og Freya er meget fokuserede på, at alle deres samarbejdspartnere prioriterer bæredygtighed højt, både når det kommer til miljø og etik.


Det er vigtigt for Rebecca og Freya, hvordan mennesker bliver behandlet, og hvordan produktionen foregår hos de brands, de skriver om og anbefaler, og derfor samarbejder de f.eks. ikke med ‘fast-fashion-brands’ som f.eks. H&M eller Zara.

Rebecca fortæller, at det er vigtigt for hende at være åben og ærlig i forhold til udviklingen hos Scandinavia Standard. Der er brands, de har samarbejdet med, som de ikke ville samarbejde med i dag, men de lærer hele tiden og tager løbende stilling. De ønsker at blive endnu bedre til at skabe bæredygtigt og inkluderende indhold, der viser mange forskellige mennesker - med forskellig etnicitet, køn, baggrund og tro.

“I Try to be pretty honest about the journey. We’re not perfect, we won’t be, that's impossible, but we try ”

Siden 2013 har Scandinavia Standard vokset sig til et verdensomspændende fællesskab og et fuldtidsarbejde for Rebecca. De har mere end 150.000 besøgende på hjemmesiden og over 8 mio. interaktioner på sociale medier om måneden, de har lanceret en rejse-app under samme navn, og der er mange nye tiltag i støbeskeen.

Et stort kreativt mål er at lave en trykt udgave af Scandinavia Standard. Ikke for forretningens skyld, men derimod en ren æstetisk og personlig drøm for Rebecca om et fysisk magasin.
Rebecca håber også, at de snart igen får mulighed for at afholde events både i og uden for København. Det er vigtigt for hende at være med til at bringe deres læsere sammen og skabe et stærkere fællesskab.

REFLEKSIONER OG SUCCES

Selvom der i dag ikke er nogen tvivl om Scandinavia Standard’s succes eller eksistensberettigelse, så har det været en lang og hård kamp, at få virksomheden til at løbe rundt. Når Rebecca kigger tilbage til begyndelsen i 2013, står det klart for hende, at digitale medier er svært at gøre til en fuldtidsforretning, og det var måske lidt naivt at tro, at det hele ville gå efter planen, hvis de bare gjorde alle de rigtige ting og arbejdede hårdt.

“We thought, If we do all the right things, obviously we’ll make money, but that is just not the case. We have to push really hard to make the business work.
If I had known that, I would still have gone ahead with what we are doing, but I would have been more realistic about what I needed to do outside the business.”


Men virkeligheden var en anden, og det tog lang tid og hårdt arbejde at bygge en forretning op, der både skulle løbe rundt økonomisk og samtidig beholde brandets værdier og visioner. For Rebecca er succes ikke det samme som at tjene penge, og Scandinavia Standard var for hende en succes, da de oplevede deres læsere positive tilbagemeldinger; Scandinavia Standard var lige det, de alle havde manglet.

LAD DIG INSPIRERE AF REBECCA


OM KUNST OG TRE HELT SÆRLIGE VÆRKER

For Rebecca behøver kunst hverken at være dyrt, prætentiøst eller skørt. Kunst er det, vi hænger på væggene og omgiver os med i vores eget hjem, og det er dermed et fascinerede indblik i, hvad der gør os glade, og får os til at føle os godt tilpas.

“Art for me, is the face of a home. It’s what shows personality and difference. It’s almost like opening up someone's brain and seeing what they have inside”

Hjemme hos Rebecca hænger der, på væggen over sofaen, tre små malerier af Romanske kunstner Ana Popescu. De er købt i 2020, og betyder noget helt særligt for Rebecca. Derfor har de også fået en hel væg for sig selv, så de får fuldt fokus, når de iagttages.BESKRIV BILLEDERNE SOM DU SER DEM

”De små malerier er meget arkitektoniske og i lyse, skarpe farver. De er ikke fra samme serie, men alle Ana Popescu’s billeder har et sammenhængende udtryk, så de passer utrolig godt sammen.
Jeg tænker på stilen som David Hockey maler Loui Barragan, og David Hockey er min absolutte yndlingskunstner.
Jeg kan godt lide kunst, der forestiller ‘tomme rum’ og består af form, farver og lys.
De er meget beroligende at kigge på.”

HVORDAN VALGTE DU DEN RIGTIGE INDRAMNING?

”Billederne er alle indrammet i Anna-rammer i egetræ uden passepartout.
Rammerne skulle være så enkle som muligt, da farverne i malerierne er skarpe og fremtrædende. Jeg ville ikke have, at rammerne stjal opmærksomhed, men derimod blev en smuk afgrænsning for hvert af malerierne, og fik de tre værker til at hænge sammen som en helhed.
De fleste af vores billeder er indrammet i lyst træ, så de også matcher med den kunst vi har fået indrammet i resten af lejligheden.”

HVAD FÅR MALERIERNE DIG TIL AT FØLE?

”Når jeg ser på malerierne, føler jeg mig rolig indeni. Jeg elsker farver, og jeg elsker former, og selvom farverne er meget lyse, virker de meget beroligende.”

When I look at them, I feel quite mellow inside. Which I like.

”Malerierne har også en helt særlig betydning for mig, fordi min mand og jeg valgte dem sammen. Meget af den kunst vi har i vores hjem, er noget vi hver især har haft med eller fået i gave, så for mig er det meget særligt, at det er de første kunstværker, vi har fundet og købt sammen til vores hjem.”