Indkøbskurv

13. juni 2022

Q&A

Hvilke mål skal jeg angive?

Vi bliver ofte spurgt til, om du skal angive dit værks præcise mål ved bestilling, eller om du selv skal lægge nogle millimeter til ift. størrelsen på rammen.

Vi anbefaler altid, at du indtaster dit værks præcise billedmål, da rammen bygges med udgangspunkt i de indtastede mål. I rammen tilføjes det, der hedder falsmål, som sikrer, at der er plads til, at du kan indlægge dit værk i rammen uden at beskadige kanterne.

Tilvælger du ekstra features som passepartout, vil byggeren på hjemmesiden automatisk indregne de nye aktuelle mål. Du behøver derfor kun at klikke på den ønskede passepartout størrelse og farve i step 4.

Er du stadig i tvivl? Se vores videoguide her.

Hvad er formålet med passepartout?

Passepartout er med til at give billedet i rammen luft. Vi anbefaler passepartout, hvis du har et værk, hvor farven går helt til kant og du ønsker at lege med størrelsen eller give helheden et mere elegant look.

Vi anbefaler ikke passepartout, hvis værket har en original hvid kant.

Passepartoutet har som udgangspunkt et ydre max-mål på 105 x 160 cm.
Skal du bruge et, som er større, bedes du kontakte os på kontakt@framingpeople.dk for at høre nærmere.

Hvad er forskellen på jeres glas, og hvordan vælger jeg det rigtige?

Vi har 3 typer glas - “Normal Glas” , “Anti-Refleksion” og “Museum 99”. Alle 3 glas er ægte glas med forskellige funktioner. Nedenfor forsøger vi at guide til dig til at vælge det glas, som passer til dit temperament, rummets lys indfald og pengepung.

Normal Glas anbefales, hvis du har et værk, der ikke er et original værk. Glasset kan dog principielt bruges til alle slags værker, særligt hvis den samlede pris har betydning. Hænger glasset i direkte sollys eller har værket mørke toner, vil du opleve glassets høje grad af refleksion.
Glasset er almindelig 2mm glas.
UV-beskyttelsen er 0% ud af 100%.

Anti-Refleksion anbefales, hvis du ønsker glas med en lav grad af refleksion, men ikke ønsker at betale for museumsglas. Glasset har mat coating, som fjerner refleksion. Vær dog opmærksom på, at denne matte funktion er mest optimal, hvis værket ligger direkte ind mod glasset. Er der afstand mellem glas og værk, kan du opleve en sløring. Vi anbefaler, glasset til rammer med glasoverflader større end 3A.
UV-beskyttelsen er 0% ud af 100%.

Museum 99 er det bedste glas i branchen! Med en meget lav grad af refleksion og en UV-beskyttelse på 99% ud af 100%, som sikrer, at dit værk ikke falmer over tid. Det tåler direkte sollys. Vi anbefaler glasset til alle original værker og til dig, som vil undgå refleksion og stadig have et fuldstændig klart glas. Museum 99 er en langtidsinvestering, som du ikke vil fortryde!
Vi handler direkte med producenten af museumglas, og vi kan derfor give de bedste priser på Museum 99 i Skandinavien.
UV-beskyttelsen er 99% ud af 100%.

Intet glas anbefales, hvis du har et værk, der allerede sidder fast på en bagplade og ikke behøver beskyttelse.

Hvad kan egentlig indrammes?

Næsten alt! Vi vil gerne være med til at indramme dine minder, derfor må du aldrig tøve med at række ud til os, selvom din forespørgsel er unik. Vi står altid klar til at undersøge, om vi kan tilbyde en rammeløsning, der kan få dit minde op at hænge.

Hvilke ophæng bruger I til jeres rammer?

Til vores mindre rammer monteres et enkelt ophæng. Her skal du bruge én skrue.

Til vores større rammer monteres to savtakkede beslag øverst i hvert hjørne af rammen. Hvis din rammer ankommer med hjørnebeskyttere, så løft disse for at finde rammens ophæng. Til disse ophæng skal du bruge to skruer - en til hver side.

Er det let selv at montere mit værk i jeres rammer?

Vores mission er at gøre indramning så let og sjovt som muligt. Derfor vil du let kunne montere din plakat eller værk derhjemme i vores rammer.

Føler du dig mest tryg ved, at vi hjælper dig, så er du altid velkommen i vores butik på Jægersborggade 47.

Hvorfor skal jeg vælge opklæbning?

Opklæbning tilvælges, hvis plakaten har været sammenrullet, bukket eller over tid er kommet til at bølge i en eksisterende ramme. Opklæbning betyder, at din plakat bliver limet fast til rammens syrefrie bagstykke, hvorved den udglattes og synligheden af evt. buk i papir mindskes i høj grad.

Vær opmærksom på, at det altid er muligt at omramme en opklæbning, men at det ikke er muligt at afmontere plakaten fra bagstykket igen.

Vi anbefaler som hovedregel ikke opklæbning af originale værker.

Opklæbning kræver enten indlevering eller forsendelse af værket til vores butik. Sidstnævnte sker efter aftale og for kundens egen risiko.

Laver I boxrammer, akvarierammer eller rammer med afstandsliste?

Der er gode nyheder - det gør vi! Hvis du ønsker at bestille en af ovennævnte rammer, vil vi meget gerne invitere dig forbi vores butik i Jægersborggade 47, hvor vi er klar til at hjælpe med den bedste rammeløsning. Har du ikke mulighed for at komme forbi butikken, så er vi også klar til at vejlede over telefonen.

Afstandsliste, distanceliste etc..

Det kan forstærke effekt af oplevelsen, hvis et værk bliver monteret i en ramme med luft mellem glasset og selve værket. Vi kalder det afstandsliste, men vores forgængere i rammebranchen har også kaldt det distanceliste, boks-rammer, akvarierammer og mange andre navne, så hvis du er forvirret, så er det med god grund, og du er bestemt ikke alene. Helt enkelt monterer vi en tynd træliste i egetræ, sort eller hvid i enten 10 mm eller 14 mm mellem glasset og bagskytte. Det gør det muligt, at værket kan monteres med luft til glasset og dermed opnå en “svævende” effekt.

Vær opmærksom på at det kun er muligt at vælge afstandsliste med Normal Glas og Museum 99 glas. Pris afhænger af værket størrelse samt valg af afstandsliste. Men hidtil har ingen kunne slå os på prisen.

Den perfekte ramme - hvad er jeres rammer lavet af?

Vores rammeprofiler består FSC certificeret fyrretræ.

Lad os lige slå en myte ned. Massiv egetræ kan i mange tilfælde klassificeres som høj kvalitet, men det er ikke tilfældet ved rammer. Massiv egetræ er en hård træsort, som øger risikoen for, at der over tid vil opstå lu i hjørnesamlingerne, da træ er et levende materiale. Af rigtig mange test af forskellige træsorter er vi kommet frem til, at FSC certificeret fingresamlet fyrretræ belagt med enten olieret egetræsfiner eller overfladebehandlet med vores farver skaber de perfekte rammer.

Fyrretræ er en blødere træsort, der skaber mindre lu i hjørnesamlingerne over tid. For at undgå 100% lu i hjørnesamlinger kommer vi en en meget lille mængde særlig trævoks i hjørnerne.

Hvilke rammeløsninger kan vi hjælpe med?

Skifterammer på specialmål; vores skifterammer på specialmål er rammen, hvor du kan tilpasse rammen præcis efter dine billedmål og nemt selv indramme dit værk.

“Framing People Premium” - er vores kvalitetsrammer på standardmål. Vi har lanceret serien af standardrammer, som alle er fremstillet i Danmark under ordentlige arbejdsforhold og af kvalitetsmaterialer, da det har været umuligt for os at finde på markedet.


Med vores kollegas erfaring fra vinduesbranchen og iver for at innovere, har vi skabt "Mega-rammen". Definitionen på en “Mega Ramme” er, at den bliver “svejset”, så glasset fastmonteres til rammelisten. Det sikrer, at rammen bliver markant mere formstabil, og at smalle rammelister kan holde ægte glas i store størrelser. I praksis betyder det at du kan kombinere vores smalle “Anna-profil” med vores glas max mål.

Hvad er et syrefrit bagstykke?

Et bagstykke er dét, som holder dit værk på plads i rammen. Vi bruger altid et syrefrit bagstykke, så dit værk beskyttes mod at gulne over tid. Det er derfor en langtidsinvestering.

Laver I aluminiumsrammer?

Det kan nogle gange føles ærgerligt at skulle give afkald på visse ting, fordi de ikke er bæredygtige. Vi har taget aktivt valgt at udfase rammeprofiler i metal fra vores produktion, så vi derigennem kan forbedre vores produktions klimaaftryk. Vi arbejder hele tiden på at udvide vores sortiment og skabe alternativer til dig i bæredygtigt træ.

Vi tror på mange bække små.

Laver I klassiske indramninger af malerier på lærred?

Yes! Et maleri på lærred af kanvas, er som oftest opspændt på dét, der kaldes en blindramme, dvs. en træramme, som holder værket udspændt.

Den klassiske indramning af et maleri vil være at montere værket i en såkaldt svæveramme. Her skal du forestille dig en trækasse, hvor maleriet sænkes ned i og fastmonteres, således at rammelisten flugter med værkets front.

Hvis du ønsker et alternativ og mere moderne look, som er nemt at bestille og håndtere selv, så kan du gøre som andre medlemmer af Framing Familyy og vælge vores dybde premium lister “Oskar” eller “Ragnar”, hvor det er muligt at montere malerier i disse rammeprofiler uden glas.

Jeg har målt forkert, hvad gør jeg nu? (opmålingsgaranti)

Opmålingsgaranti er din sikkerhed. Onlinehandel skal være nemt og trygt, og vi har tillid til at indtastning af værkets bredde og højde sker efter bedste evne. Hvis du mod forventning oplever at have målt forkert - så fortvivl ej! Her er vores opmålingsgaranti skabt for sikre en positiv “gør-det-selv” oplevelse! Vi hjælper dig med at bestille en ny ramme til dig i de rigtige mål, og du skal kun betale DKK 50,- for håndtering + en eventuel difference, hvis den nye ramme skal være større.

Kontakt os blot på telefon eller kontakt@framingpeople.dk inden for 14 dage efter modtagelse af ordren, så hjælper vi med at komme helt i mål med rammen. Du kan læse mere om vilkårene for opmålingsgaranti her.

Se vores guide til opmåling her.

Kan I lave andre løsninger end dem på hjemmesiden?
Ja! Har du forespørgsler til produkter eller mål, som ikke findes på vores website, så giv os endelig et kald, så vil vi hjertens gerne afklare om opgaven kan udføres af os eller pege dig i retning af et andet værksted. Vi ønsker at hjælpe dig på vej til hver en tid, så dit værk kan komme op at hænge.

Tænker I cirkulært?

Vi forsøger hele tiden at tænke cirkulære baner. Vi har en ambition om at gøre vores restprodukter til genbrugsguld for os selv og andre. Lad os endelig blive klogere sammen, hvis din virksomhed kunne have interesse i et samarbejde, hvor genanvendelse er kodeordet.